wielewaal-website-3569

De haal- en brengservice van Strijen

Even naar de kapper, een boodschap doen bij de Albert Heijn of naar de dokter? Voor deze alledaagse bezigheden wilt u niet altijd vrienden of familie inschakelen. Daarom is er nu de Wielewaal, een elektrische auto die u van A naar B brengt (en weer terug) in Strijen. De Wielewaal brengt u op afspraak weer naar huis… gemak dient de mens!

De Wielewaal rijdt vanaf 1 juli 2020 weer op woensdag t/m vrijdag van 9-17 uur, vooraf bestellen.

De Wielewaal is een elektrische auto die bestuurd wordt door vrijwilligers. De accu van deze dorpsshuttle heeft een beperkt bereik waardoor de Wielewaal alleen korte stukjes rijdt en alleen in de kern Strijen. In De Wielewaal is ruimte voor drie passagiers, een rollator of opvouwbare rolstoel en een boodschappentas.

Uit en thuis met de Wielewaal in slechts 4 stappen:

bel

1. Bellen


Bel 06 – 24 55 39 58 om een rit met de Wielewaal aan te vragen.

route

2. Ophalen


De chauffeur haalt u thuis op en brengt  u naar een adres in Strijen (bijvoorbeeld de Albert Heijn, kapper, familie, fysio of huisarts).

rijden

3. Thuisbrengen


U spreekt met de chauffeur af hoe laat u opgehaald wilt worden. De chauffeur brengt u op het afgesproken tijdstip weer terug naar huis.

vrijwilliger 4

4.  Een helpende hand


De chauffeur loopt (indien gewenst) met u mee naar de voordeur en draagt eventueel uw boodschappen.

Waar rijdt de Wielewaal? 

De Wielewaal is een elektrische auto met een beperkt bereik. Daardoor rijdt de auto alleen korte stukjes in de kern Strijen.
Een ritje naar een bestemming buiten de dorpskern is daarom te ver.
Op de kaart ziet u waar de Wielewaal rijdt in Strijen.

cirkel

Wat kost een ritje met de Wielewaal?

Een ritje met de Wielewaal is gratis als u lid bent van zorgcoöperatie de Striensche, de Vereniging Vrienden van de Hoge Weide, Ouderenbond Strijen (OBS) of de Protestant-Christelijke Ouderenbond (PCOB).

U kunt lid worden op de Wielewaal zelf of via het formulier op deze website.